Pasen, verjaardag en vakantie!

25 april 2025 - Wli Waterfalls, Ghana

Pasen en ook de stille week werden hier uitbundig gevierd. Waar in NL vooral wordt stil gestaan bij het lijden van Jezus in de Stille week, wordt hier vooral het offer dat hij heeft gebracht voor ons gevierd. Zie de filmpjes om daar een beeld van te krijgen.

Tweede paasdag mocht ik mijn verjaardag vieren. Dat heb ik op de compound gedaan. Zuleiha en Rahma hebben gekookt voor alle gasten. Ik wilde wel helpen, maar werd weggestuurd. Hier hoort het bij feesten om bepoederd te worden. Andere jaren kon ik daar nog aan ontkomen, maar dit jaar kon NMa het niet laten.

Na mijn verjaardag ben ik met Zuleiha vertrokken om een weekje te reizen in de Volta region. Het is hier erg mooi en echt heel anders dan rondom Tamale. We gaan hier alle toeristische plekken af en genieten er samen van. We doen alles met openbaar vervoer. Dat blijft een uitdaging hier. We hebben een paar stukken afgelegd met een zogenaamde luxery car. En anders dan de naam doet vermoeden is dat niet echt luxe. Het is een auto met twee rijen achterbanken. In de meeste gevallen is er weinig meer over van de binnenbekleding en soms worden er twee draadjes in elkaar gedraaid om te kunnen starten. Als je pech hebt, heeft de bestuurder besloten dat er best 4 mensen per bank kunnen zitten en daarbij zijn de kinderen niet meegerekend. In de meeste gevallen is het dus niet echt luxe. Wat we verder allemaal hebben gedaan, vertellen de foto’s.

Tussen de apen.
Groeten uit Wli

1. Ton van Vliet:
    26 april 2025
    Lianne nog van harte gefeliciteerd😘
  2. Mariska:
    27 april 2025
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  3. Joke quik:
    28 april 2025
    Volgens mij is de vrije tijd mooi benut! Leuk om je zo te zien genieten.
    groeten uit Heelsum, ds. Joke Quik